Underbara Utter

Måndag 14/10 Så var det Utter som drog vinstlotten och fick följa med ut för jakt på rådjur. 5 grader varmt, lugnt, mulet och svagt duggregn. tjugo minuter i nio stryker jag koplet och vi börjar gå in i såten. I ca 40 meter drar vi åt samma håll sen får Utter något i näsan och drar åt ”fel håll” . Ja inte åt fel håll för han drar ju dit rådjuren finns och deras väg är svår att räkna ut, med stora såtar och bara jag och en till med skytt. Drevet drar i väg långt 700 m snurrar på, bara att avvakta, har vi tur så snor det tillbaka. Det passerar över en väg typ 1 m bort och någonstans där släpper Utter och kommer tillbaka. När han kommer till mej kollar jag och då har han färdats drygt 6 km. Jag går med Utter kopplad några hundra meter i den riktning vi hade tänkt från början och där vi hoppades att det skulle finnas rådjur. Till en början är han rätt så nära men efter ytterligare några hundra meter drar han i väg och snart har dagens andra drev startat, nu i riktning mot skytt. Jag står spänt kvar och väntar i skogen. Så hör jag ett skott, väntar…får meddelande i radion det ligger. Snart är också en stolt Utter framme vi ”sitt” djur och får välförtjänt beröm! Utter har fyllt 11 år i höst men är pigg och älskar verkligen jakten och använder bara vi förståndet kan han säkert vara med på många jakter än. Och i dag skötte han sig utomordentligt bra, Underbara Utter!

 

För att inte Super Saffran skulle bli Sur Saffran i dag, när inte han fick följa på jakt, for jag med honom till konstgrytet en sväng efter avslutad jakt. Bra träning och uppskattad aktivitet – att få springa i gångarna och skälla på skin. Tänk att de kan vara så roligt och spännande fast det inte är levande provdjur.

 

 

Sen var det Isops tur att få göra nåt lite extra. Så när jag och Saffran kom hem bytte jag hund och tog Isop med mej till ÅBBKs träningslokal. Där tränade lydnad och stadga. Att ligga, sitta, stå och gå fint mm. Sen blev det också lek och lite annat smått och gott som kan vara bra kunna. Tex träna target och lite hopp hinder. Isop är lätt och rolig att träna med, lyhörd och vill göra rätt!

Det här inlägget postades i Jakt, Nyheter. Bokmärk permalänken.